17 Mart 2014 Pazartesi

HDMI Nedir? Bir Cihaza Nasıl Bağlanır? Ne Kadar?

HDMI kablosu bir cihazı, televizyona bağlayan bir ara kablodur. Bu ara kablo vasıtası ile bilgisayarınızı televizyona bağlayarak televizyonun ekranı ile bilgisayarınızda istediğinizi yapabilirsiniz.

HDMI kablosuna alternatif olarak Bluetooth vardır. Bilgisayarınızı yeni çıkan akıllı televizyonlara bluetooth ile bağlayabilirsiniz. Fakat en fazla kullanılan tür HDMI ile bağlamak oluyor

HDMI Kablosu Ne Kadar?

HDMI kablosu televizyonunuzun yanında verilir. Eğer bu ara kablonuz bozulduysa, yeni almak istiyorsanız 30 lirayı gözden çıkarabilirsiniz. Tabi bu televizyonunuzun markasına göre de değişiyor. Normalde 20 ila 50 lira arasında değişiyor. Fakat Çin malı almak istersenizde bu fiyat yarı fiyatına düşebiliyor.

Cihazımı HDMI ile Televizyona Nasıl Bağlarım?

Televizyona herhangi bir cihazı bağlamak için kablonun bir ucunu televizyonunuzun arkasına diğerini ise cihazda bulunan HDMI portuna takmanız yeterli olacaktır. Örneğin bir bilgisayarı bağlamak isterseniz, bilgisayarınızın solunda veya sağında bulunan HDMI portuna bağlayın. Ardından diğer ucunu da televizyona bağlayın. İşte bu kadar basit.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder