22 Mart 2014 Cumartesi

Mesajlaşma Uygulaması Olan WhatsApp Virüs Dağıtıyor!

Facebook, WhatsApp'i satın aldı ve son zamanlarda kullanıcılara yönelik gönderilen spam yani gereksiz mesajlar kullanıcıların telefonlarını ele geçirebilir. 

Yaklaşık 3 hafta önce Facebook, WhatsApp'i satın aldı. Fakat sosyal medyada WhatsApp ile ilgili kötü bağlantılar söz konusu. Hem sosyal medyada hemde WhatsApp kullananlara gönderilen bağlantılar virüs teşkil ediyor. WhatsApp Kullanıcılarına gönderilen bu virüslü bağlantılar telefonu ele geçirebilir nitelikte bir yazılım.

Bu çok tehlikeli olan virüsler telefonunuzda kaydedilen tüm şifrelerinizi alabiliyor. Buda hesaplarınızın güvenliğini yitirdiği anlamına geliyor. Kullanıcılara gönderilen mesajların içeriğinde genel olarak, 'WhatsApp'in bilgisayar sürümü çıktı' deniliyor ve kullanıcıların bu spam bağlantılara tıklatılması teşvik ediliyor. Siz siz olun sakın bu tür bağlantılara tıklamayın.

Genellikle bu virüslerin mağdurları Brezilya vatandaşları oluyor. Şikayetlerin çoğu Brezilya üzerinden geliyor ama ileriki zamanlarda Türkiye'ye de sıçrayabilir. Buralara gelmeden, bu sorun çözülür inşallah. Sonraki Facebook ve WhatsApp yazılarında görüşmek dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder