6 Mart 2014 Perşembe

Akıllı Telefonlar İnsanları Akılsızlaştırıyor!

Teknoloji gelişiyor, gelişmesine de fakat biz insanlarda bu teknolojiye çok fazla ayak uydurursak, sonumuz çok hayırlı değil gibi görünüyor diye düşünüyorum. Çünkü son zamanlarda akıllı telefon diye bir şey çıktı. Akıllara zarar bir teknoloji bu. Resmen bazı insanlardan daha akıllı diyebiliriz.

Bu akıllı telefonların çıkışı şöyle oldu. İnsanlar taşınabilir bir bilgisayar istiyorlardı. Aynı zamanda bir fotoğraf makinesi de istiyorlardı. Gittikleri yerlerin fotoğraflarını çekebilmek için. Daha sonra firmalar biz koskoca bilgisayarı aslında bir telefon boyutu kadar küçültebiliriz dediler ve ortaya muhteşem bir ürün çıkardılar. Bu muhteşem teknoloji abidelerinin adları 'akıllı telefon'. Maalesef bunlar insanları akılsızlaştırıyor. Saatlerce bu telefonda her şey yapabiliriz. Buda insanları hem salaklaştırıyor hem de akılsızlaştırıyor.

Peki akıllı telefonlardan uzak mı duracağız? sorusuna gelince, tabi ki hayır. Bu telefonlar iletişim için gerçekten önemli. Oyun yada buna benzer şeyleri çok oynamak pekte iyi değil. Aslında yazımın amacı buydu. Akıllı telefonlar değil bizi salaklaştıran şey, bizi salaklaştıran şey oyunlar ve bazı uygulamalar.

Yani demem o ki, çok fazla vakit geçirmek hiçte sağlıklı bir şey değil. Televizyon başında sürekli vakit geçiren biri gibi olmayın. Son zamanlarda e-kitaplar gerçekten çok revaçta. Bu e-kitapları okumak gerçekten faydanıza olacaktır. Oyun oynamayı boş verin de bu tür uygulamalar indirip kendi genel kültürünüzü geliştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder